Wat zijn de voordelen van wax?

Welke voordelen heeft wax ten opzichte van smeermiddelen?

De drivetrain zal schoon en droog blijven, geen zwarte handen en ketting meer. Zelfs in slechte weersomstandigheden houdt een gewaxte ketting zich beter dan een traditioneel gesmeerde ketting.

Waarom gaat je drivetrain met wax langer mee dan met normaal smeermiddel?

Wax gaat overal tussen en trekt geen vuil en vocht aan. Dit zorgt ervoor dat geen vuil tussen de rolletjes van de ketting komt en daarom blijft alles goed schoon. Bij gewone smeermiddelen zal er wel vuil aangetrokken worden en dit zorgt voor een schurend effect tussen de ketting. Hierdoor zal er slijtage ontstaan aan de ketting en dus ook aan de rest van de drivetrain. Hierdoor slijten onderdelen veel sneller dan wanneer er gebruikt gemaakt wordt van wax. Het is belangrijk dat de volledige drivetrain ontvet wordt voor een zo goed mogelijk resultaat en minste slijtage van de onderdelen.

Hoe lang gaat wax mee?

Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, bij droog weer kan er ruim 400km met een volledig nieuw gewaste ketting gereden worden. Bij slecht weer zal het wax proces opnieuw plaats moeten vinden. 

Hoe kan een gewaste ketting het beste onderhouden worden?

Onder normale droge weersomstandigheden hoeft er niks te gebeuren. Bij natte of modderige omstandigheden de ketting afspoelen en eventueel uitkoken, daarna goed laten drogen en het wasproces opnieuw uitvoeren. 

Handige tips

  • Gebruik meerdere kettingen met quick-links voor snel te wisselen tussen de kettingen.
  • Gebruik een Molten Swisher tool om de ketting goed te waxen en uit te hangen.
  • Gebruik wasbenzine om alle olie en vetten te verwijderen van de drivetrain.
  • Gebruik 'Race Powder' voor een nog snellere drivetrain die 6% minder frictie heeft.

Direct Molten Speedwax kopen?

Klik hier!