"Ga naar"

Nog geen lid van onze nieuwsbrief?

Wat is de juiste bandbreedte voor mijn wielset?
Hoe weet je nu welke breedte van de band het beste is voor je fietsvelg. Het antwoord op deze vraag vindt je in onderstaande blogpost.
Te brede banden voor een te smalle velg kan zorgen voor een onaangename MTB rit. De band krijgt te weinig ondersteuning en zal door gebrek aan grip en daarmee controle ongelijk gaan aanvoelen. 
Te smalle banden op een te brede velg zal ervoor zorgen dat de band gevoeliger wordt voor lek rijden en weinig grip in de bochten. Dit heeft ermee te maken dat de velg de band uitrekt waardoor de zijkanten van de band ook als loopvlak gaan dienen. 
Het aanpassen van de breedte van de velgen aan de breedte van de banden of het aanpassen van de breedte van de banden aan de breedte van de velgen is dus enorm van belang. 
Onderstaand vind je een stappenplan waarin beschreven wordt hoe je deze twee breedtes het best op elkaar afstelt. 
  • Stap 1: meet je velgen:

Demonteer je buitenband en meet de binnenbreedte van je velg.

Velgen opmeten

  • Stap 2: de ETRTO maten van je band:

Je vindt de ETRTO maat op de buitenband. Het is een 5 cijferige code (bijvoorbeeld 37-622). De eerste twee cijfers van de ETRTO staan voor de breedte van de buitenband in mm. De drie laatste cijfers staan voor de diameter van de velg. 

 

 

  • Stap 3: welke banden passen op jouw velgen?

Nu je de breedte van de velg en de breedte van de band (beide in mm) weet kun je onderstaand schema gebruiken. Je vindt hier een indicatie van de juiste breedte van de banden voor jouw velg. 

Banden maten


Veel succes!


Heb je vragen of kom je er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op via info@bikesoigneur.nl

Verzending

Gratis verzending binnen Nederland bij besteding van €90,-

Retourneren

Binnen 30 dagen

Contact

info@bikesoigneur.com

Cadeaubon

Digitale cadeaubon